ZÁKLADNÍ ÚDAJE
Soud (senát) :
Městský soud v Praze
Soudce zpravodaj :
FERFECKÝ Jan
Označení věci v celku :
18 A 94/2022-81
Označení věci v celku :
Ejk 190/2023
Sb NSS publikováno :
Ne
ECLI :
ECLI:CZ:MSPH:2023:18.A.94.2022.81
Právní věta :
ano
| senát |
rejstřík |
poř.č. |
rok |
č.listu |
|
Ejk |
190 |
2023 |
|
| 18 |
A |
94 |
2022 |
81 |
ČASOVÉ ÚDAJE
Datum vydání rozhodnutí :
14.08.2023
Datum právní moci :
15.08.2023
Datum zpřístupnění :
30.08.2026 20:56:15
PODROBNOSTI O DOKUMENTU A ŘÍZENÍ
Druh dokumentu :
Rozsudek
PRÁVNÍ PŘEDPISY
Aplikováno právo EU :
Ano
| čl. |
§ |
odst. |
písm. |
předpis |
číslo |
rok |
|
11 |
1 |
c) |
zákona |
324 |
2016 |
| čl. |
odst. |
písm. |
druh |
číslo |
rok |
| 69 |
1 |
|
EU |
528 |
2012 |
| 17 |
|
|
ES |
1272 |
2008 |
PREJUDIKATURA
| Prejudikatura označení věci v celku |
senát |
rejstřík |
poř.č. |
rok |
č.listu |
Identifikace ve sbírkách |
sešit |
judikát |
rok |
Název orgánu |
Povaha |
Druh |
| 1 As 162/2014-63 |
1 |
As |
162 |
2014 |
63 |
Sb. NSS |
10 |
3276 |
2015 |
Nejvyšší správní soud |
Inspirativní |
Souladná |
HLEDÁNÍ V TEXTU
Hledat číslo paragrafu :
11 11 11 75 51 78 60 103
ZOBRAZOVÁNÍ
Číslo jednací :
18 A 94/2022- 81
Spisová značka :
Ejk 190/2023
Podána kasační stížnost? :
Podána
Právní věta (text) :
I. Význam slovního spojení „pokud možno“ ve vztahu k minimálním rozměrům štítku a výstražných symbolů u balení o objemu do 3 litrů ve smyslu tabulky 1.3. v pododdílu 1.2.1.4. přílohy č. I nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008/ES o klasifikaci, označování a balení látek a směsí je třeba vykládat jako dovolení výjimky z jinak pevně stanoveného a závazného minimálního rozměru štítku a výstražného symbolu pro případ, že by u malého či jinak nestandardního balení nebylo možné požadovaného minimálního rozměru dosáhnout. V ostatních případech je nutné stanovený minimální rozměr respektovat (nejedná se o pouhé doporučení).; II. Výraz „případně“ v čl. 69 odst. 1 in fine nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 528/2012/EU o dodávání biocidních přípravků na trh a jejich používání není příkazem k pouhé subsidiární aplikaci nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2008 o klasifikaci, označování a balení látek a směsí pro situace, které nařízení č. 528/2012/EU samo neupravuje. Naopak je příkazem pro souběžnou aplikaci požadavků obou nařízení, pokud je dotčený přípravek zároveň biocidním přípravkem i nebezpečnou látkou. V takovém případě se totiž tyto předpisy aplikují vedle sebe, není mezi nimi dán vztah subsidiarity ani vztah obecného a zvláštního.
Právní věta :
Ano
Datum :
14.08.2023
Citace :
rozsudek Městského soudu v Praze ze dne 14. 8. 2023, čj. 18 A 94/2022-81