Detail dokumentu 44 A 116/2011- 76

ZÁKLADNÍ ÚDAJE
Soud (senát) : Krajský soud v Praze
Soudce zpravodaj : ZAVŘELOVÁ Jitka
Označení věci v celku : 44 A 116/2011-76
Označení věci v celku : Ejk 183/2012
Sb NSS publikováno : Ano
ECLI : ECLI:CZ:KSPH:2012:44.A.116.2011.76
Právní věta : ano
senát rejstřík poř.č. rok č.listu
Ejk 183 2012
44 A 116 2011 76
judikát sešit rok
7 2012
ČASOVÉ ÚDAJE
Datum vydání rozhodnutí : 15.02.2012
Datum právní moci : 20.02.2012
Datum zpřístupnění : 25.08.2026 20:51:20
PODROBNOSTI O DOKUMENTU A ŘÍZENÍ
Druh dokumentu : Usnesení
PRÁVNÍ PŘEDPISY
Aplikováno právo EU : Ne
čl. § odst. písm. předpis číslo rok
72 1 zákona 150 2002
117 zákona 183 2006
PREJUDIKATURA
Prejudikatura označení věci v celku senát rejstřík poř.č. rok č.listu Identifikace ve sbírkách sešit judikát rok Název orgánu Povaha Druh
2 As 25/2007-118 2 As 25 2007 118 Sb. NSS 6 1838 2009 Nejvyšší správní soud Inspirativní Souladná
2 As 37/2011-81 2 As 37 2011 81 Sb. NSS 9 2369 2011 Nejvyšší správní soud Inspirativní Souladná
2 As 21/2004-67 2 As 21 2004 67 Sb. NSS 4 503 2005 Nejvyšší správní soud Inspirativní Souladná
HLEDÁNÍ V TEXTU
Hledat číslo paragrafu : 117 72 46 72 46 60 103
ZOBRAZOVÁNÍ
Číslo jednací : 44 A 116/2011- 76
Spisová značka : Ejk 183/2012
Podána kasační stížnost? : Nepodána
Právní věta (text) : I. Žalobní lhůta pro podání správní žaloby proti certifikátu autorizovaného inspektora běží od okamžiku faktického seznámení se žalobce s obsahem napadeného certifikátu, nejpozději však od okamžiku, kdy žalobci od zjištění existence certifikátu uplynula lhůta, v níž po něm bylo možné spravedlivě požadovat, aby se s obsahem certifikátu seznámil (§ 72 odst. 1 s. ř. s. ve spojení s § 117 stavebního zákona z roku 2006).; II. Okamžik doručení certifikátu autorizovaného inspektora stavebnímu úřadu nelze bez dalšího ztotožňovat s okamžikem, kdy se s certifikátem seznámila žalující obec, která zajišťuje činnost tohoto stavebního úřadu v přenesené působnosti. Rozhodný je až okamžik, kdy se s obsahem certifikátu fakticky seznámil (mohl a měl seznámit) zaměstnanec obce činný v rámci výkonu její samostatné působnosti (§ 72 odst. 1 s. ř. s. ve spojení s § 117 stavebního zákona z roku 2006).
Právní věta : Ano
Datum : 15.02.2012
Citace : usnesení Krajského soudu v Praze ze dne 15. 2. 2012, čj. 44 A 116/2011-76