ZÁKLADNÍ ÚDAJE
Soud (senát) :
Městský soud v Praze
Soudce zpravodaj :
KŘÍŽ Martin
Označení věci v celku :
9 Ca 296/2009-30
Označení věci v celku :
Ejk 195/2013
Sb NSS publikováno :
Ano
ECLI :
ECLI:CZ:MSPH:2013:9.Ca.296.2009.30
Právní věta :
ano
| senát |
rejstřík |
poř.č. |
rok |
č.listu |
|
Ejk |
195 |
2013 |
|
| 9 |
Ca |
296 |
2009 |
30 |
| judikát |
sešit |
rok |
|
4 |
2014 |
| 3003 |
|
|
ČASOVÉ ÚDAJE
Datum vydání rozhodnutí :
28.02.2013
Datum právní moci :
29.03.2013
Datum zpřístupnění :
26.08.2026 04:51:07
PODROBNOSTI O DOKUMENTU A ŘÍZENÍ
Druh dokumentu :
Rozsudek
PRÁVNÍ PŘEDPISY
Aplikováno právo EU :
Ne
| čl. |
§ |
odst. |
písm. |
předpis |
číslo |
rok |
|
11 |
1 |
|
zákona |
338 |
1992 |
PREJUDIKATURA
| Prejudikatura označení věci v celku |
senát |
rejstřík |
poř.č. |
rok |
č.listu |
Identifikace ve sbírkách |
sešit |
judikát |
rok |
Název orgánu |
Povaha |
Druh |
| rozsudek Krajského soudu v Českých Budějovicích ze dne 31. 1. 2003, sp. zn. 10 Ca 275/2002 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inspirativní |
Souladná |
HLEDÁNÍ V TEXTU
Hledat číslo paragrafu :
2 9 16 31 16 2 15 15 13 2 8 12 16 32 13 7 10 11 11 11 11 11 11 31 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 31 69 1 7 8 10 11 13 13b 16 31 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 31 11 78 78 78 51 60 7 9 13 57 149 64 103
ZOBRAZOVÁNÍ
Číslo jednací :
9 Ca 296/2009- 30
Spisová značka :
Ejk 195/2013
Podána kasační stížnost? :
Podána
Právní věta (text) :
I. Pro správné stanovení základní sazby daně podle § 11 odst. 1 zákona č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, je v případě stavby nacházející se ve vlastnictví podnikatelského subjektu nezbytné zjištění, zda se jedná o stavbu, kterou její vlastník, popř. jiný subjekt (např. nájemce), skutečně užívá pro svou podnikatelskou činnost, či nikoliv, a pokud ano, k jakému konkrétnímu druhu podnikatelské činnosti daná stavba slouží.; II. Základní sazby daně uvedené v § 11 odst. 1 písm. d) zákona č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, pod body 1, 2 a 3 se mohou týkat pouze těch staveb, které jsou fakticky užívány pro podnikatelskou činnost. V případě stavby, která sice má svým stavebním určením sloužit k výkonu podnikatelské činnosti, avšak není jejím vlastníkem či jiným subjektem, ať již z jakýchkoliv důvodů, v rozhodné době k výkonu podnikatelské činnosti vůbec užívána, je třeba základní sazbu daně stanovit podle § 11 odst. 1 písm. e) zákona o dani z nemovitostí, neboť se jedná o „ostatní stavbu“, tj. o jinou stavbu, než jsou stavby uvedené pod písmeny a) až d) téhož ustanovení.
Právní věta :
Ano
Datum :
28.02.2013
Citace :
rozsudek Městského soudu v Praze ze dne 28. 2. 2013, čj. 9 Ca 296/2009-30, č. 3003/2014 Sb. NSS