Detail dokumentu 9 A 274/2011- 38

ZÁKLADNÍ ÚDAJE
Soud (senát) : Městský soud v Praze
Soudce zpravodaj : KŘÍŽ Martin
Označení věci v celku : 9 A 274/2011-38
Označení věci v celku : Ejk 221/2015
Sb NSS publikováno : Ano
ECLI : ECLI:CZ:MSPH:2015:9.A.274.2011.38
Právní věta : ano
senát rejstřík poř.č. rok č.listu
Ejk 221 2015
9 A 274 2011 38
judikát sešit rok
8 2015
3246
ČASOVÉ ÚDAJE
Datum vydání rozhodnutí : 26.02.2015
Datum právní moci : 30.03.2015
Datum zpřístupnění : 26.08.2026 21:17:20
PODROBNOSTI O DOKUMENTU A ŘÍZENÍ
Druh dokumentu : Rozsudek
PRÁVNÍ PŘEDPISY
Oblast úpravy : Duševní vlastnictví
Aplikováno právo EU : Ano
čl. § odst. písm. předpis číslo rok
31 1 a zákona 441 2003
42 1 zákona 441 2003
68 3 zákona 500 2004
82 4 zákona 500 2004
152 4 zákona 500 2004
42 3 zákona 441 2003
42 1 zákona 441 2003
HLEDÁNÍ V TEXTU
Hledat číslo paragrafu : 31 31 31 13 42 37 82 89 37 82 42 42 37 89 82 2 68 42 114c 82 31 42 42 82 42 42 2 7 50 2 42 31 42 42 45 68 82 152 68 7 31 31 7 42 82 42 45 82 42 82 78 51 60 103
ZOBRAZOVÁNÍ
Číslo jednací : 9 A 274/2011- 38
Spisová značka : Ejk 221/2015
Podána kasační stížnost? : Nepodána
Právní věta (text) : I. Byla-li ochranná známka zapsána pro kategorii výrobků nebo služeb dostatečně rozsáhlou pro to, aby uvnitř ní mohly být rozlišeny některé samostatné podkategorie, má důkaz o skutečném užívání ochranné známky pro část zapsaných výrobků a služeb [pro účely § 31 odst. 1 písm. a) zákona č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách] za následek pouze ochranu podkategorie nebo podkategorií, pod které spadají výrobky a služby, pro které byla ochranná známka skutečně užívána.; II. Třebaže to zákon výslovně nestanoví, z logiky věci plyne, že předseda Úřadu průmyslového vlastnictví nemůže přihlížet k důkazům tvořícím přílohu opožděného věcného odůvodnění rozkladu (§ 42 odst. 3 zákona č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách).; III. I pro rozkladové řízení ve věcech ochranných známek platí § 82 odst. 4 správního řádu z roku 2004, podle kterého lze k návrhům na provedení nových důkazů, uvedeným v rozkladu nebo v průběhu rozkladového řízení, přihlédnout jen tehdy, jde-li o takové důkazy, které účastník nemohl uplatnit dříve.
Právní věta : Ano
Datum : 26.02.2015
Citace : rozsudek Městského soudu v Praze ze dne 26. 2. 2015, čj. 9 A 274/2011-38, č. 3246/2015 Sb. NSS