ZÁKLADNÍ ÚDAJE
Soud (senát) :
Krajský soud v Praze
Soudce zpravodaj :
ČÍŽEK Jan
Označení věci v celku :
46 Af 2/2016-49
Označení věci v celku :
Ejk 188/2017
Sb NSS publikováno :
Ano
ECLI :
ECLI:CZ:KSPH:2017:46.Af.2.2016.49
Právní věta :
ano
| senát |
rejstřík |
poř.č. |
rok |
č.listu |
|
Ejk |
188 |
2017 |
|
| 46 |
Af |
2 |
2016 |
49 |
| judikát |
sešit |
rok |
|
2 |
2018 |
| 3672 |
|
|
ČASOVÉ ÚDAJE
Datum vydání rozhodnutí :
20.04.2017
Datum právní moci :
21.04.2017
Datum zpřístupnění :
27.08.2026 16:51:48
PODROBNOSTI O DOKUMENTU A ŘÍZENÍ
Druh dokumentu :
Rozsudek
PRÁVNÍ PŘEDPISY
Oblast úpravy :
Daně - daň z přidané hodnoty
Aplikováno právo EU :
Ne
| čl. |
§ |
odst. |
písm. |
předpis |
číslo |
rok |
|
14 |
1 |
a |
zákona |
235 |
2004 |
|
79 |
3 |
|
zákona |
235 |
2004 |
PREJUDIKATURA
| Prejudikatura označení věci v celku |
senát |
rejstřík |
poř.č. |
rok |
č.listu |
Identifikace ve sbírkách |
sešit |
judikát |
rok |
Název orgánu |
Povaha |
Druh |
| 8 Afs 13/2014-93 |
8 |
Afs |
13 |
2014 |
93 |
Sb. NSS |
8 |
3241 |
2015 |
Nejvyšší správní soud |
Inspirativní |
Souladná |
| 1 Afs 22/2012-53 |
1 |
Afs |
22 |
2012 |
53 |
Sb. NSS |
8 |
2629 |
2012 |
Nejvyšší správní soud |
Inspirativní |
Souladná |
HLEDÁNÍ V TEXTU
Hledat číslo paragrafu :
65 14 21 14 21 5 8 72 75 75 51 6 72 73 14 21 72 79 72 79 13 4 14 496 14 14 14 14 14 21 6 79 79 73 5 72 21 72 21 21 72 72 79 64 78 60 103
ZOBRAZOVÁNÍ
Číslo jednací :
46 Af 2/2016- 49
Spisová značka :
Ejk 188/2017
Podána kasační stížnost? :
Podána
Právní věta (text) :
I. Zdanitelné plnění spočívající v převodu marketingových a reklamních práv představuje pozbytí nehmotné věci, které je poskytnutím služby podle § 14 odst. 1 písm. a) zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty.; II. Pokud osoba povinná k dani z přidané hodnoty pořídila zdanitelné plnění v době před tím, než se stala plátcem daně, je oprávněna uplatnit nárok na odpočet daně na vstupu z tohoto zdanitelného plnění za podmínek podle § 79 odst. 1 a 2 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, avšak pouze za zdaňovací období, do něhož spadá den, kdy se stala plátcem (§ 79 odst. 3 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty).
Právní věta :
Ano
Datum :
20.04.2017
Citace :
rozsudek Krajského soudu v Praze ze dne 20. 4. 2017, čj. 46 Af 2/2016-49, č. 3672/2018 Sb. NSS